Wykonanie
Często omijasz śniadania, bo kojarzą Ci się z nudnymi kanapkami albo bardzo słodkimi
musli lub
płatkami śniadaniowymi? My znalazłyśmy idealne rozwiązanie dla tych, którym znudziła się
śniadaniowa rutyna. Zaczynając dzień od zdrowego, a zarazem smacznego posiłku mamy więcej energii w ciągu dnia. Choć przygotowanie trwa dłuższą chwilę, warto chociaż raz w tygodniu zafundować sobie taką przyjemność!Składniki na 2 porcje:120 g
kaszy jaglanej800 ml
mleka25 g
chałwy (my użyłyśmy bakaliowej)
banangarść
orzechów ziemnych (lub innych ulubionych)garść
rodzynekW rondelku zagotować
mleko. Gdy zacznie wrzeć, zmniejszyć ogień i powoli wsypywać
kaszę. Gotować przez ok.15 minut do napęcznienia i uzyskania gęstej konsystencji. Po tym czasie zdjąć z ognia i szybko wmieszać
chałwę do jej rozpuszczenia. Przełożyć do miseczek i udekorować
bananem i
bakaliami.Smacznego :)