3 Maj 2015Witam. Dzisiaj proponuje lazanie w sosie beszamelowym. Przepis jest prosty w wykonaniu. Myślę, że nie jedną rodzinę mile zaskoczy. Gorąco polecam.Porcja dla 2-3 osób.SKŁADNIKI:300 g mięsa mielonego1 marchewpół pora1/4 selera1 pietruszka2 gałązki natki pietruszki1 opakowanie sosu beszamelowego2 opakowania Fix do lazanii100 g sera żółtegoPRZYGOTOWANIE;Warzywa myjemy i kroimy w kostkę.Podsmażamy mięso i dodajemy warzywa, lekko dusimy, następnie zaciągamy rozrobionym Fixem do lazanii.W drugim garnku podgrzewamy sos beszamelowy - nie gotujemy. Sosy są przygotowane.Na misce żaroodpornej wylewamy trochę sosu beszamelowego i układamy płaty makaronu..Następnie nakładamy sos warzywny i znowu polewamy sosem białym .Robimy kolejna warstwę płat makaronu ,sos warzywny ,sos biały i tak do kończenia produktów.Ostatnia warstwa zostawiamy sos warzywny i sos bialy .Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180 C z termoobiegiem na 30 minut.10 minut przed końcem pieczenia posypujemy startym żółtym serem. Gotowe.SMACZNEGO !!!