ßßß
Składniki:6 kotletów schabowych6 plastrów szynki wędzonej6 plastrów sera żółtegosól, pieprzSos:200 ml śmietanki 18%500 ml bulionu drobiowego200 g serka topionego śmietankowegosól, pieprz białyczosnekWykonanie:Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem, przyprawić solą, pieprzem. Na każdym rozbitym kotlecie ułożyć po plastrze szynki i sera, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczką, a następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Bulion zagotować. Serek topiony rozgnieść i wlać odrobinę gorącego rosołu, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia serka. Wlać do gotującego się bulionu i trzepaczką rozmieszać, tak by powstał gładki sos. Dodać śmietankę. Doprawić czosnkiem, białym pieprzem i ewentualnie solą. Gotowym sosem zalać roladki. Wstawić do gorącego piekarnika, piec ok. 30-40 w temperaturze ok. 200°.Smacznego!Źródło: [www.winiary.pl]