Wykonanie
Coraz częściej na Waszych blogach spotykałam ten deser/śniadanie (jak kto woli). Stwierdziłam, że nie
mogę być tak bardzo do tyłu i postanowiłam i ja je zrobić. Poszperałam w necie i znalazłam najkonkretniej wyglądający przepis. Podaję go Wam, ciupkę zmodyfikowanego przeze mnie. Wiem, że pewnie jestem już jakaś ostatnia jeśli chodzi o jego przygotowanie ale wiem, że to dopiero początek. Jest pyszny, sycący, nawet zdrowy (POWIEDZMY), więc powtórzę go z różnimy eksperymentami jeszcze nie raz.

//:
truskawkowy cobblerszklanka
mąkiłyżka
proszku do pieczenia wymieszana z
sodą2 łyżki
cukru i szczypta
soliok. 150 g
masła zimnegochlust
śmietany (naprawdę nie wiem ile tego było, patrząc po opakowaniu do ok. 150-200 g, patrzę na ubytek bo miałam 400g-owe opakowanie 18%)
truskawki
mąkę, proszek,
cukier,
sól mieszamywkrajamy
masło i rozcieramy palcami jak na kruszonkędolewamy
śmietanę i łączymy widelcem
truskawki pokrojone posypuję
cukrem i skrapiam
sokiem z cytryny na nie nakładam łyżką porcyjki ciastawkładam na 45 minut do 160 stopni

M.N.I.A.M. <3

(tak, mam krótką fazę na za jasne zdjęcia)