Prostsza, pyszna, niezawodna...puszysta, lekko piaskowa i długo zachowuje świeżość...to moja propozycja na babę wielkanocną :)Składniki na formę na babkę z kominem o średnicy 24-26 cm:200 g oleju6 jajek300 g cukru250 g mąki pszennej100 g mąki ziemniaczanej2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki aromatu waniliowego lub rumowego10 g kakaoJajka utrzepać z cukrem na puszystą masę. Ciągle ucierając dodawać powoli olej. Dodać przesianą mąkę pszenną, ziemniaczaną, aromat i proszek do pieczenia. Wymieszać delikatnie łyżką, aż masa będzie gładka. 2/3 ciasta wylać do wysmarowanej tłuszczem formy. Do reszty ciasta dodać kakao i dokładnie wymieszać. Włożyć drugą część ciasta do formy, przemieszać widelcem jego warstwy.Piec 50-60 minut w 180 st.C do suchego patyczka.Po upieczeniu dowolnie udekorować. Można babkę posypać cukrem pudrem, polukrować lub oblać polewą czekoladową.Smacznego!!