Wykonanie

Ameryki nie odkryłam, ale malutką Bishop Rock na pewno. Odurzający aromat
kokosa, powalający smak
kokosa, niecodziennie zagrał pierwsze skrzypce i rozświetlił zwykłą owsiankę jak latarnia morską ścieżkę.Składniki na 4 malutkie miseczki:1 szklanka
płatków owsianych, zwykłych1 szklanka
wody kokosowej1 szklanka
mleka kokosowego (domowy wyrób)2 czubate łyżki
śmietanki kokosowej (stała część z puszki)2 czubate łyżki
wiórków kokosowych1 czubata łyżka
suszonej żurawiny, posiekanej4
daktyle, posiekane1 łyżka nasion lnu (w celach zdrowotnych, nie
smakowych)do podania:kilka
nerkowcówkilka mrożonych
malinPłatki zalać płynem, zagotować. Dodać pozostałe składniki i gotować na wolnym ogniu, aż
płatki zmiękną, około 10 minut. Przełożyć do miseczek, posypać
orzechami i udekorować
malinami.