Wykonanie

Imieniny taty - impreza na całego, więc postanowiliśmy zaszaleć i pierwszy raz zrobić coś w galarecie, poza oczywistą galaretą. Przepis jest prościutki i choć nie lubię niczego w takiej galarecie na imprezie rozeszło się dość szybko;))Składniki:
Schab, a do jego przyprawienia -
sól i
pieprzkilka
jeżyn,
malin i
świeżą figężelatyna - 3 małe opakowania1 l
wywaru - rosołku ( możecie znaleźć przepis na niego w dziale Zupy) - możemy także przygotować taki
wywar z bulionetek, ostatecznie z
kostek rosołowych.Przygotowanie:
Schab kroimy na kawałki przyprawiamy
solą i
pieprzem - następnie smażymy na patelni do momentu, aż przestanie być surowy w środku - max 10 minNastępnie wykładamy na talerz.Rozrabiamy dokładnie
żelatynę aby stała się klarowna w wywarze i gorącym zalewamy
schab. Przyozdabiamy wspomnianymi wyżej
owocami.Gdy galareta ostygnie. Wkładamy danie do lodówki.Podajemy na zimno, gdy
galaretka będzie całkowicie stęgnięta.Idealna pozycja na imprezę. Nie wymaga dużo pracy, a wiele osób ją lubi.Pozdrawiam ciepło

Niedługo zamieszczę kilka przepisów na ciasta: Drzewko czyli rolada z
jagodami, Ciasto z
truskawkami i
jeżynami, Sernik łzy teściowej oraz
czekoladową wyspę z
wiśniami. Przygotuję także post o sushi;))