Wykonanie
XXI.KokosankiPo długiej nieobecności przygotowałam dla Was coś bardzo szybkiego i lekkiego, coś co każdy z nas kojarzy, ale jakoś nigdy nikomu nie przychodzi do głowy, żeby zrobić to samemu.Kokosanki !Bardzo proste połączenie głownie
wiórków kokosowych,
cukru i
masła.Są idealne do
kawy i na podwieczorek. Uwierzcie mi, że po tylu zaliczeniach i egzaminach, każdy kto w końcu może cieszyć się zbliżającymi wakacjami, będzie zadowolony z szybkiego, relaksującego przepisu na pyszne
ciasteczka.Produkty:500 g
wiórków kokosowych200 g
masła lub
margaryny1,5 szklanki
cukru6 łyżki
mleka4
białkaEtapy przygotowania :
Masło,
mleko i
cukier rozpuść w garnkuDodaj wiórki i mieszając gotuj około 3-4 minut
Białka ubij na sztywną pianę i wymieszaj delikatnie z masą
kokosowąZa pomocą łyżki formuj niewielkie kuleczki i kładź je na natłuszczoną blachęPiec około 20 minut w temperaturze 175 CZ przepisu wychodzi około 45 średniej wielkości kokosanek