Wykonanie
Słyszałam o tej babce już nie raz, ale jakoś niegdy nie miałam okazji jej spróbować. I teraz żałuję, że nie zrobiłam jej wcześniej! Jest po prostu wspaniała! Jedna z najlepszych, o ile nie najlepsza babka jaką
jadłam w życiu - puszysta a jednocześnie wilgotna, o pięknym kolorku,
majonezu nic a nic nie czuć a smak... najlepiej zróbcie i przekonajcie się sami!

SKŁADNIKI:4
jajka1 szklanka
cukru3/4 szklanki
Majonezu Kieleckiego1/2 szklanki
mąki ziemniaczanej1/2 szklanki
mąki pszennej2 łyżeczki
proszku do pieczeniamargaryna do wysmarowania formy
bułka tarta do wysypania formy1.
Jajka zmiksować z
cukrem na puch, dodać resztę składników i ponownie zmiksować.2. Formę wysmarować
margaryną, wysypać
bułką tartą. Wlać ciasto. Piec do suchego patyczka - ok 50 min w 175*C.


Inspiracja:
Pieczarka Mysia