ßßß
Składniki:6 jajekpaczka mrożonego groszku3 plastry szynki parmeńskiejłyżka majonezusól i pieprz do smakuPrzygotowanie:Jajka gotujemy na twardo i pozostawiamy do ostygnięcia. Groszek gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 15 minut, następnie odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Każdy plasterek szynki pozbywamy tłustej części (jeżeli jest) i dzielimy na cztery części. Kiedy groszek i jajka są już zimne zaczynamy robić nasze danie. Jajka obieramy, przekrawamy na pół wzdłuż i pozbywamy się z nich żółtka do miski. Groszek dokładnie blendujemy, dorzucamy do niego żółtka i jeszcze raz dokładnie blendujemy. Dodajemy łyżkę majonezu oraz sól i pieprz do smaku, dekorujemy naszą pastą białka, posypujemy lekko pieprzem i wkładamy w środek ruloniki z mini plasterków szynki parmeńskiej.







