ßßß
Składniki:4 banany150 g margaryny350 g Nutelli500 g serka mascarpone100 g płatków migdałów250 g pokruszonych herbatnikówPrzygotowanie:W garnku rozpuszczamy masło z czubatą łyżką Nutelli, wrzucamy do tego herbatniki i dokładnie mieszamy, wstawiamy do lodówki na 10 minut. Resztę Nutelli umieszczamy w misce, dodajemy serek mascarpone i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy i również wkładamy do lodówki. Banany kroimy w plasterki, przygotowujemy formę na tartę. Po 10 minutach wyjmujemy nasze ciasto na spód i dokładnie wykładamy nim formę, pamiętając o tym, aby brzegi były znacznie wyższe niż środek. Banany układamy na cieście, tak aby pokryły cały spód, następnie pokrywamy je naszym kremem i sypiemy na wierzch migdały. Tak przygotowaną tartę wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę.











