Wykonanie
Dobry wieczór Kochani ;) Dzisiaj podzielę się z
Wami przepisem na pyszną tartę, która nie wymaga pieczenia ;)
Banany,
migdały i
serek mascarpone zmniejszają słodki smak nutelli, więc nie bójcie się że będzie za słodka. Jest to chyba najprostsza
tarta jaką robiłam do tej
pory i jestem pewna, że każdy z Was sobie z nią poradzi.

Składniki:4
banany150 g
margaryny350 g Nutelli500 g
serka mascarpone100 g
płatków migdałów250 g pokruszonych
herbatnikówPrzygotowanie:W garnku rozpuszczamy
masło z czubatą łyżką Nutelli, wrzucamy do tego
herbatniki i dokładnie mieszamy, wstawiamy do lodówki na 10 minut. Resztę Nutelli umieszczamy w misce, dodajemy
serek mascarpone i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy i również wkładamy do lodówki.
Banany kroimy w plasterki, przygotowujemy formę na tartę. Po 10 minutach wyjmujemy nasze ciasto na spód i dokładnie wykładamy nim formę, pamiętając o tym, aby brzegi były znacznie wyższe niż środek.
Banany układamy na cieście, tak aby pokryły cały spód, następnie pokrywamy je naszym kremem i sypiemy na wierzch
migdały. Tak przygotowaną tartę wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę.












