Wykonanie
Niedawno rozpoczęłam współpracę z firmą DeAgostini, która ma w swojej ofercie kolekcję gazetek "Domowe słodkości" . Oczywiście jak tylko się dowiedziałam, to od razu zamówiłam sobie prenumeratę ;) Wcześniej prenumerowałam "Dekorację ciast", która była poprzednikiem kolekcji słodkości. Dzisiaj chciałabym się z
Wami podzielić moim pomysłem na wykorzystanie przepisu na pyszne
bezy z 2 numeru "Domowych słodkości".



Składniki na
bezy:

Składniki na krem:250 g
serka mascarpone100 ml
śmietany 36%2 łyżki
cukru pudrułyżka
kakaoPrzygotowanie bez:


Z przepisu wyszło mi 20
ciasteczek, 10 większych na spód i 10 mniejszych z "główką" na górę. Gotowe
bezy przekładamy kremem, ja gotowe
bezy ozdobiłam kolorowym
cukrem i
winogronem bez pestek ;)Przygotowanie kremu:
Śmietanę z
cukrem i
kakaem ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy
serek mascarpone i wszystko razem mieszamy.

















