Wykonanie
Ale numer! Zielone
masło! Uwielbiam domowe
masła, mam już za sobą
orzechowe,
słonecznikowe, a tym razem postanowiłam wykorzystać ...
Pestki dynii! I wykręciłam naprawdę smaczne
masło! Wyszło smacznie, baaaaardzo zdrowo, dość jesiennie! Dodatek
oleju kokosowego nadaje mu jeszcze bardziej wyjątkowego smaku.
Róbcie koniecznie! Kręćcie, kręćcie! Na pierwszy dzień jesienii ukręćcie sobie
masło! Będzie idealnie nadawać się do kanapek i tostów, do owsianek, do placków i naleśników. I do wyjadania łyżeczką prosto ze słoiczka też!




MASŁO
DYNIOWEPrzepis (mały słoiczek):300g pestek dyni3 łyżki
oleju kokosowegoszczypta
soliPestki dyni wrzucić na patelnię i podprażyć. Przerzucić do blendera, dodać
olej kokosowy oraz
sól (musi być płynny) i blendować, aż uzyskamy
maślaną - gładką konsystencję. Przechowywać w lodówce.