ßßß Cookit - przepis na domowe masło dyniowe!

domowe masło dyniowe!

nazwa

Składniki

Wykonanie

Ale numer! Zielone masło! Uwielbiam domowe masła, mam już za sobą orzechowe, słonecznikowe, a tym razem postanowiłam wykorzystać ... Pestki dynii! I wykręciłam naprawdę smaczne masło! Wyszło smacznie, baaaaardzo zdrowo, dość jesiennie! Dodatek oleju kokosowego nadaje mu jeszcze bardziej wyjątkowego smaku. Róbcie koniecznie! Kręćcie, kręćcie! Na pierwszy dzień jesienii ukręćcie sobie masło! Będzie idealnie nadawać się do kanapek i tostów, do owsianek, do placków i naleśników. I do wyjadania łyżeczką prosto ze słoiczka też!
MASŁO DYNIOWE
Przepis (mały słoiczek):
300g pestek dyni
3 łyżki oleju kokosowego
szczypta soli
Pestki dyni wrzucić na patelnię i podprażyć. Przerzucić do blendera, dodać olej kokosowy oraz sól (musi być płynny) i blendować, aż uzyskamy maślaną - gładką konsystencję. Przechowywać w lodówce.
Źródło:http://tastyy.blogspot.com/2015/09/domowe-maso-dyniowe.html