Wykonanie
Sałatka ta kojarzy mi się zawsze z moją komunia, a raczej komunijnym śniadaniem. A dlaczego mi się tak kojarzy? Bo pamiętam, że mi w tedy bardzo nie smakowała, a dziś po latach sama się sobie dziwę, gdyż teraz ja uwielbiam.Składniki:5-6 średnich ugotowanych czerwonych
buraków5-6 ugotowanych na twardo
jajek4
konserwowe ogórki1 puszka
kukurydzy1 średni
porkilka łyżek ulubionego
majonezusól i
pieprzBuraki obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach.
Jajka łupimy i kroimy w grubą kostkę.
Ogórki odsączamy i kroimy w drobną kostkę.
Pora siekamy w paseczki.
Kukurydzę odsączamy. Wszystko wrzucamy do miski i dodajemy
majonez. Dokładnie mieszamy i doprawiamy
solą i
pieprzem. Smacznego !!!