Wykonanie

Jakiś czas temu zaproponowano mi przetestowanie ryb z puszki firmy Graal, tak więc będąc na urlopie w Polsce mogłam odebrać przesyłkę i teraz zabieram się za testowanie kilku przepisów. Na pierwszy rzut poszyły
makrele w
sosie pomidorowym. No i co by tu z nich zrobić? I tak mój mąż zaproponował żebym zrobiła pastę do kanapek, a ja niewiele myśląc przypomniałam sobie jak moja ciocia w dzieciństwie robiła pastę z
wędzonych makreli z dodatkiem
twarogu i
przecieru pomidorowego. Tu sprawa uproszczona bo nie trzeba obierać
makreli z ości i już
makrela jest w
sosie pomidorowym, tak więc nie dodajemy przecieru. Pasta wyszła przepyszna, o wyrazistym i lekko pikantna smaku, idealna z dodatkiem świeżych
pomidorów.A ja zapraszam was na stronkę firmy Graal, gdzie możecie znaleźć duży wybór ryb w puszkach. A jak wiadomo
ryby bardzo zdrowe i trzeba ich spożywać jak najwięcej.Składniki:2 puszki filetów z
makreli w
sosie pomidorowym firmy Graal1
serek homogenizowany naturalny1/2
czerwonej cebulisól i
pieprz
Makrelę wykładamy do miski i lekko rozgniatamy ją widelcem.

Do
makreli dodajemy
serek homogenizowany i
cebulę pokrojona w drobną kostkę.

Zawartość miski wrzucamy do blendera i dodajemy sporo mielonego
pieprzu.

Wszystko dokładnie miksujemy na jednolita masę. Gotową masę przekładamy na miseczkę i schładzamy około godziny w lodówce.

Pastę z makreli nakładamy obficie na kromki
chleba i podajemy z dodatkiem świeżego
pomidora. Smacznego !!!




