Wykonanie

Chodził za mną
śledź w
śmietanie, a jak tu miał nie chodzić jak mój mąż od jakiegoś czasu prawie codziennie się nimi zajada. Tak wiec otwierając kiedyś
serek wiejski stwierdziłam że w smaku przypomina on lekko posoloną
śmietanę i nie wiele myśląc wymieszałam go z marynowanym w occie
śledziem i
młodą cebulką. Moje połączenie wyszło rewelacyjnie, smakowało prawie jak orginał
śledzia w
śmietanie, mówię wam pycha.Składniki:1 płat
śledziowy marynowany w occie2
młode cebulki ze
szczypiorkiem1/2 opakowania
serka wiejskiegopieprzCebulkę siekamy i lekko podpiekamy na teflonowej patelni.

Podsmażanie
cebulki............................................................................Płat
śledziowy kroimy na małe kawałki. Pokrojonego
śledzia, podpieczoną
cebulkę oraz
serek wiejski przekładamy do miseczki.
Śledź,
serek wiejski i
cebulka........................................................Dodajemy
pieprz i wszystko razem dokładnie mieszamy. Smacznego !!!
Śledź z
serkiem wiejskim........................................................

Małe zbliżenie.......................................................................

I jeszcze raz.........................................................................