Wykonanie

Przepis zaczerpnęłam z tej strony, oczywiście modyfikując go na potrzeby diety dukana.
Powiem wam szczerze na tej III fazie staram się gotować obiady tak aby mój mąż mógł jeść ze mną, a że on je prawie wszystko co mu podam więc nie miałam dużego problemu z przeforsowanie decyzji o jego zdrowszym odżywianiu, oczywiście mówię tu tylko na razie o obiadach. A po spróbowaniu
wątróbki był nią po prostu zachwycony, tak jak zresztą ja.Składniki:50 dag
wątróbek drobiowych4 średnie
jabłka1 łyżeczka
majerankusól morska i
pieprzJabłka obieramy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w ósemki, a następnie podpiekamy na teflonowej patelni bez użycia tłuszczu.
Jabłka pokrojone w ósemki...............................................................

Podpiekanie
jabłek...................................................................................
Wątróbkę kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do niej
majeranek, trochę
pieprzu i
soli.
Wątróbka z
przyprawami.........................................................................Wymieszaną z
przyprawami wątróbkę przekładamy do garnka i dodajemy do niej podpieczone
jabłka.
Wątróbka z
jabłkiem.......................................................................................Wszystko lekko podlewamy
wodą, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na średnim ogniu przez około 5 minut.
Wątróbkę z
jabłkiem podajemy na gorąco, doprawiając
solą i
pieprzem w razie potrzeby. Ja podawałam ja z ugotowaną na sypko
kaszą gryczaną i
sałatką z
sałaty.
Wątróbka duszona z
jabłkiem,
kaszą i
sałatką.......................................................

Raz jeszcze......................................................................
Wątróbka z
jabłkiem..........................................................................