Wykonanie

Kontynułując akcję "
Makaron rządzi zdrowo" i że jest on dobrym źródłem węglowodanów, a przy tym odpowiednio przygotowany wspomaga naszą dietę to chciałam wam zaproponować
makaron wersji na słodko dla dzieciaków tych małych no i oczywiście tych całkiem dużych. Moja córcia uwielbia
makarony pod każdą postacią, ale oczywiście
brzoskwiń nie zjadła, no cóż jest po prostu nie owocożerna. Za to mój mąż nie mógł się na dziwić jak coś tak prostego i szybkiego do zrobienia może być tak przepyszne.Składniki:25 dag
makaronu świderki1 puszka
brzoskwiń w syropie25 dag
białego sera nisko tłuszczowego, najlepiej trzykrotnie mielonego2 łyżki
cukrusyrop pozostały po odcedzeniu
brzoskwiń
Makaron,
ser i
brzoskwinie.................................................................
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. W międzyczasie przygotowujemy
ser. Do
sera dodajemy
cukier oraz 3-4 łyżki
syropu z
brzoskwiń.
Ser,
cukier i
syrop z
brzoskwiń.........................................................Wszystko dokładnie razem ze sobą mieszamy. Ugotowany
makaron odcedzamy z nadmiaru
wody i jeszcze gorący przekładamy porcjami na talerze.

Gotowany
makaron...........................................................................Na
makaron nakładamy porcję
sera białego.
Makaron z
serem..............................................................................Na
makaron z
serem nakładamy odsączone i pokrojone w kostkę
brzoskwinie, a na końcu całość polewamy
syropem z
brzoskwiń. Smacznego !!!


I jeszcze raz................................................................................