ßßß Cookit - przepis na Pieczone gołąbki z kapusty włoskiej z dodatkiem kaszy ...

Pieczone gołąbki z kapusty włoskiej z dodatkiem kaszy ...

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1 duża główka kapusty włoskiej
50 dag mięsa mielonego wołowego
20 dag kaszy gryczanej
30 dag ryżu
1 duża cebula
2-3 łyżki oleju
pieprz i sól
Ponadto:
masło do wysmarowania formy
Liście kapusty parzymy we wrzącej wodzie przez kilka minut i odstawiamy do ostygnięcia.
Liście kapusty we wrzatku.............................................................
Ryż i kaszę gryczana gotujemy na sypko w osobnych garnkach. Mięso mielone podsmażamy na tłuszczu.
Podsmażanie mięsa mielonego.......................................................
Do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojona w kostkę cebulę i w dalszym ciągu smażymy do miękkości cebuli.
Z cebulką..............................................................................
Usmażone mięso z cebulą przekładamy do miski i dodajemy ugotowany na sypko ryż i kaszę gryczaną.
Mięso, ryż i kasza.........................................................................
Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Farsz do gołąbków...........................................................................
Na sparzone liście kapusty nakładamy mieszankę mięsa mielonego z kaszą i ryżem, a następnie zwijamy tak jak na zdjęciach poniżej.
Nakładanie farszu.............................................................................
Zwijanie gołąbków.............................................................
Dalszyciąg zwijania gołąbków.............................................
I już gotowe.......................................................................
Zwinięte gołąbki układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
W naczyniu żaroodpornym.........................................................
Wypełnione po brzegi naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180'C na około 2 godziny.
Wypełnione po brzegi..............................................................
Upieczone gołabki przekładamy na talerz i odrazu podajemy. Gołąbki możemy polać sosem pomidorowym lub grzybowym. Smacznego !!!
Po upieczeniu...........................................................
Pieczone gołąbki z kapusty włoskiej zdodatkiem kaszy gryczanej..................
A tak wyglądają w środku........................................................................
Źródło:http://magicznakuchnia.blox.pl/2009/09/Pieczone-golabki-z-kapusty-wloskiej-z-dodatkiem.html