Wykonanie
Nachos jest naprawdę bardzo fajnym produktem na panierkę.
Kurczak w środku jest soczysty a z zewnątrz chrypiący i idealnie doprawiony. Ja podałam go na obiad ale rewelacyjnie sprawdzi się na przyjęciach pocięty w mniejsze porcje podany z dipem. Przepis z spendwithpennies.com
Składniki :około 1/3 opakowania nachos ( wybieramy swój ulubiony smak- u mnie pikantne. Ilość również będzie zależała od tego czy piersi będziemy panierować w całości czy potniemy je na kawałki )1
jajko2 łyżki
mleka2
piersi z kurczakaNachos rozkruszamy wałkiem na grubość konsystencji drobno mielonej
bułki tartej. Ewentualnie doprawiamy - ja swoje jeszcze lekko doprawiłam. Piersi myjemy pod bieżącą
woda, osuszamy.
Jajko roztrzepujemy, mieszamy z
mlekiem. Piersi kroimy w paski lub zostawiamy w całości.
Mięso maczamy w mieszaninie
jajka i
mleka, panierujemy w rozdrobnionych nachos. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piekarnik rozgrzewamy do 205°C. Wkładamy piersi, pieczemy 15-17 minut lub do momentu aż będą upieczone ( u mnie 20 minut i były idealne ).Podajemy do obiadu lub z dipem jako przekąskę, przystawkę czy zakąskę :)Smacznego :)