Wykonanie
Przepyszna rozgrzewająca kawusia. Cudownie korzenna jednak smak dyni nie jest mocno wyczuwalny, może dlatego, że wyskrobałam resztki ze słoika a była tego jedynie płaska łyżka. Zapewne jakby dać więcej smakowała by bardziej
dyniowo ale i tak pycha :) Przepis znaleziony TUTAJ, dostosowałam go proporcjami pod moje gusta
kawowe i ominęłam dodatek extraktu
waniliowego.

Składniki : ( na 1
kawę )
1 łyżka
dyniowego puree ( z pieczonej lub gotowanej dyni )
mocne
espressoniepełny kubek
mleka2 łyżeczki
cukru ( lub tyle ile używamy )
1/4 łyżeczk i
przyprawy do potraw z dyni
Mleko, puree z dyni,
cukier i
przyprawy podgrzewamy na małym ogniu aż będą gorące. Uwaga, żeby nie zagotować. Całość przelewamy do kubka, dolewamy mocne
espresso. Ja dodatkowo dorzuciłam większą kapkę
bitej śmietany.
Smacznego :)