Wykonanie
Na blog pinkcake wpadłam zupełnie przypadkowo. Ale to co zobaczyłam było ucieleśnieniem moich potrzeb kulinarnych. Tego właśnie mi brakowało. Jeszcze więcej upachnienia moich wypieków. To taki prosty pomysł a nigdy o nim nie pomyślałam. Dzięki Pinkcake, jesteś Wielka :) Ja oprócz
cytrynowego dorzucam jeszcze
pomarańczowy. Do Świątecznych wypieków będzie jak znalazł :)
Składniki :Ulubiony
olej ( u mnie rzepakowy,użyłam łącznie około 550 ml )
cytrynapomarańczaCytrynę i
pomarańcza należy wyszorować pod
wodą i dobrze spażyć.
Owoce obieramy ze skórki. Miąższ możemy zjeść natomiast tutaj będzie nam potrzebna tylko skórka. Od skórki
pomarańcza i
cytryny starannie odcinamy białą część ( najlepiej żeby nie było jej wogóle gdyż zawiera goryczkę ). Do jednego naczynia wrzucamy
skórkę pomarańczową i zalewamy
olejem. To samo robimy ze
skórką cytrynową, zamykamy i odstawiamy na minimum tydzień.