ßßß Cookit - przepis na Golonka czosnkowo lubczykowa

Golonka czosnkowo lubczykowa

nazwa

Wykonanie

Danie dla wielbicieli konkretnej, mięsnej kuchni :)
Składniki
1 golonka wieprzowa
1/2 główki czosnku
kilka listków lubczyku
1 płaska łyżeczka soli
pieprz
Sposób przygotowania
Golonkę nakłuwamy i w nacięcia wciskamy plasterki czosnku. Resztę czosnku rozcieramy z lubczykiem, doprawiamy i smarujemy mięso. Odstawiamy do lodówki do nastepnego dnia.
Golonkę przekładamy do naczynia do zapiekania, podlewamy wodą, przykrywamy i pieczemy około 2 godzin w piekraniku nagrzanym do 180 stopni. Pół godziny przed końcem pieczenia odkrywamy, żeby golonka się zrumieniła.
Smacznego :)
Łączna liczba wyświetleń
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/golonka.htm