Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Kiełbasa cienka cielęcaGalareta cielęca »
Okoń wędzony
Składniki:- okonie,-
sól kamienna 40g/litr
Ryby wypatroszyć, nie skrobać, włożyć do zalewy (1 litr zalewy na kg
ryby) na 16h w lodówce.Następnie wyjąć i dokładnie osuszyć osuszyć. Ostatnio wypróbowałem nowy sposób osuszania. Do wędzarni przez otwór na dymogenerator wkłądam opalarkę do drewna i ustawiam na max obroty i ciepłe, nie gorące powietrze. Zostawiam na ok 20 minut otwierając u góry wędzarnię i
rybki oraz inne wyroby są momentalnie suche jak papier.Następnie wędzimy ciepłym
dymem o temp. ok 50 stopni przez ok 6h, czas potrzebny na uzyskanie ładnej barwy. Następnie należy podnieść temp do 80 stopni, aby wewnątrz najgrubszego
mięśnia ryba uzyskała co najmniej 62-65 stopni.
Smacznegośroda, 10 sierpnia 2011, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter