Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Chipsy ze skórek - Chicharron
Boczek wieprzowy na szybko »
Mielonka z
dziczyzny
Składniki:- okrawki
mięsa z dzika kl II - 1kg- miśeo z jelenia kl. I - 0,5kg-
mięso z dzika kl III - 0,5kg- poklosól 17-20g/kg,-
pieprz biały 1,5g/kg,-
czosnek 1-3g/kg,-
jałowiec 0,3g/kg-
żelatyna 2-3g/kg- osłonki poliamidowe.
Mięso pokroić w kostkę i zapeklowac na suchu przez 48h.Zemleć I na sitku 10mm, II na sitku 6mm, a III na sitku 2-3mm.Wymiesdzać dokładnie dodac
przyprawy i napełnić ściśle i bez powietrza osłonki poliamidowe.Parzyć w wodzie o temp ok 75 stopni przez ok 1h 45 min.Studzić w pozycji pionowej.

Następnie schłodzić w lodówce.Smacznegowtorek, 21 grudnia 2010, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisyPeklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter