ßßß Cookit - przepis na Mielonka z dziczyzny

Mielonka z dziczyzny

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Chipsy ze skórek - Chicharron
Boczek wieprzowy na szybko »
Mielonka z dziczyzny
Składniki:
- okrawki mięsa z dzika kl II - 1kg
- miśeo z jelenia kl. I - 0,5kg
- mięso z dzika kl III - 0,5kg
- poklosól 17-20g/kg,
- pieprz biały 1,5g/kg,
- czosnek 1-3g/kg,
- jałowiec 0,3g/kg
- żelatyna 2-3g/kg
- osłonki poliamidowe.
Mięso pokroić w kostkę i zapeklowac na suchu przez 48h.
Zemleć I na sitku 10mm, II na sitku 6mm, a III na sitku 2-3mm.
Wymiesdzać dokładnie dodac przyprawy i napełnić ściśle i bez powietrza osłonki poliamidowe.
Parzyć w wodzie o temp ok 75 stopni przez ok 1h 45 min.
Studzić w pozycji pionowej.
Następnie schłodzić w lodówce.
Smacznego
wtorek, 21 grudnia 2010, beiot
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
TrackBack
Ostatnie wpisy
Peklowanie zalewowe
Peklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i szynka z jelenia
Chlebek orkiszowy Wiesława
Mój prezent gwiazdkowy 2015
Pasztet myśliwego
Rosół z kaczki
Dzika kaczka wędzona
_________________________ __________________________
__________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________
Smaczne Zdrowe Wyroby Domowe
Wypromuj również swoją stronę __________________________
__________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!
design by SenTineL Wood.n
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://wyrobydomowe.blox.pl/2010/12/Mielonka-z-dziczyzny.html