Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Boczek lub
golonka prasowanaKebab ala Tier »

Składniki i surowce:- pierś drobiowa 1kg,- udo
indyka 1kg,-
pieprz biały 1g/gk- peklosól 17g/kg-
czosnek granulowany lub surowy do smaku-
żelatyna dużo ok 3-5 łyzeczek.- można użyć zamiast
przypraw mieszanki przypraw do
kiełbasy szynkowejSklasyfikować
mięso z uda indyczego tzn. pozbyć się ścięgien, błon i skóry. Pokroić w kostkę i zapeklować na sucho 24h.Pierś pokroić w kostkę i zapeklować 24h.
Mięso z uda
indyka zemleć na sitku 3mm. Dodać do
mięsa z piersi i dokładni wymieszać w celu uzyskania odpowiedniej kleistości.Dodać
przyprawy i
żelatynę. Wymieszać napełnić woreczek w prasce lub osłonki barierowe (termokurczliwe – wyrób na foto powyżej z prawej strony).Parzyć w prasce lub osłonkach ok. 1,45h. Ostudzić do osiągnięcia wewnątrz temp 5-10 stopni.

Smacznegopiątek, 15 stycznia 2010, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter