Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Sielawa wędzona
Chleb pszenny »

Składniki:-
karkówka bez kości (ok. 2 kg),-
sól (najlepiej kamienna),-
musztarda (ulubiona – ja
daję ostrą rosyjską, albo
chrzanową),-
zioła prowansalskieWysypujemy grubą warstwę
soli na blachę piekarnika lub kamień (grubą oznacza przynajmniej 1 kg).Umytą i osuszoną
karkówkę smarujemy
musztardą i posypujemy na grubo
ziołami prowansalskimi.
Karkówkę układamy na
soli. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Pieczemy ok 2 h (ja piekłam na termometr do osiągniecia wewnątrz temp. ok 70 stopni)


Smacznegośroda, 26 maja 2010, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter