ßßß
Składniki:- piersi z idnyka,- peklosól lub sól- siatka wędliniarska,- folia celulozowa,Mięso z piersi należy sklasyfikować wycinając wszystkie błony. Następnie peklujemy na sucho 24h dodając 17g peklosoli lub soli na 1kg mięsa. W zależności jak kto lubi słone.Układamy piersi na kawałku folii celulozowej i rolujemy (zawijamy). Naciągamy sitakę wędliniarską. Osadzamy ok. 1 h.
Następnie wędzimy ciepłym dymem do osiągnięcia słomkowego koloru.
Parzymy w wodzie o temp. 75 stopni do osiągnięcia wewnątrz temp ok. 70 stopni.Gotowe. Smaczna, chuda i soczysta pierś. Idelana dla dzieci.
Smacznegowtorek, 06 kwietnia 2010, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter