Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Szynka i pierś prasowana z ...Wędzone rozmaitości »Przechowywanie
wędlin - pakowanieDobrym i sprawdzonym sposobem przedłużenia czasu i jakości naszych wyrobów domowych jest pakowanie w woreczki z odessaniem powietrza. Produkt tak zapakowany dłużej można przechowywać, nie wysycha, nie przechodzi innymi aromatami i sam utrzymuje swój zapach.Taki zabieg powoduje, że wędzonki,
chleb,
mięso, czy
ryby możemy przechowywać w lodówce lub mrozić.
Wędliny można pakować po uwędzeniu i parzeniu. Następnie można mrozić i przechowywać przez okres kilku miesięcy. Po takim zabiegu rozmrażamy produkty w lodówce (wolno ok. 24h).Na rynku dostępne SA paczkowarki próżniowe różnych firm. Przy zakupie warto zwrócić uwagę na podciśnienie jakie może ona wytworzyć. Koszt takiej w miarę dobrej paczkowarki to ok. 300-1000zł. Do tego należy zakupić woreczki PCV do kontaktu z żywnością . Są one dostępne w różnych rozmiarach.
Warto pakując nakleić na opakowanie
metkę z datą pakowania.
wtorek, 23 lutego 2010, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter