Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« BASTRUMA
Boczek i
żeberka z dzika wędzone »
Polędwica a'la Parmeńska
Składniki:-
polędwica 1kg-
sól 30-50g-
kolendraPolędwice obmyć, natrzeć na grubo
solą i położyć na tackę np.
bambusową i do lodówki na 5 dni. Codziennie należy zlewać
wodę i przewracać.Po 5 dniach
polędwicę należy natrzeć ziarnami
kolendry. Tak przygotowaną wkładamy w pończochę lub zawijamy w pieluchę w celu zapobieżeniu dotarcia do niej muchom i gryzoniom.Tak suszymy ok 7dni.
W trzecim etapie wstępnie wysuszoną
polędwicę wkładamy wyjętą z pieluchy i pończoszki do lodówki na co najmniej 7 dni.
Smacznegopiątek, 11 grudnia 2009, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter