ßßß
Składniki:- polędwica 1kg- sól 30-50g- kolendraPolędwice obmyć, natrzeć na grubo solą i położyć na tackę np. bambusową i do lodówki na 5 dni. Codziennie należy zlewać wodę i przewracać.Po 5 dniach polędwicę należy natrzeć ziarnami kolendry. Tak przygotowaną wkładamy w pończochę lub zawijamy w pieluchę w celu zapobieżeniu dotarcia do niej muchom i gryzoniom.Tak suszymy ok 7dni.
W trzecim etapie wstępnie wysuszoną polędwicę wkładamy wyjętą z pieluchy i pończoszki do lodówki na co najmniej 7 dni.
Smacznegopiątek, 11 grudnia 2009, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter