ßßß

Idealna przekąska na przyjęcia, bankiety lub jako wykwintny dodatek do romantycznej kolacji. Mini tortillę z łososiem, oliwkami i kaparami pięknie prezentują się na półmiskach stanowiąc elegancką i wytworną przystawkę.
3 placki tortilla (gotowe lub z tego przepisu)200 g wędzonego łososiaok. 100 g oliwek (czarne, zielone)łyżeczka kaparówok. połowa konserwowej paprykisałata lodowamajonezsałata strzępiasta do dekoracji (opcjonalnie)wykałaczkiKażdą tortillę składamy na pół i jeszcze raz na pół tworząc ćwiartkę placka. Rozkładamy i za pomocą noża lub nożyczek przecinamy w miejscach zgięć tworząc cztery równe części.Tak samo postępujemy z resztą tortilli.
Oliwki kroimy w krążki, paprykę w kosteczkę, a sałatę lodową w paski. Kapary bardzo drobno siekamy. Łososia wędzonego kroimy na mniejsze kawałki.Środek każdej ćwiartki tortilli smarujemy ok. łyżeczką majonezu i rozsmarowujemy. Na każdą tortillkę wykładamy przygotowane składniki i zwijamy w kształt rożka.






