Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« AnanasowiecZapiekanka ... »

Składniki:1
bakłażan15 dkg
pieczarek1/2
cebuli1
pomidor2 łyżki
olejusól i
pieprzWykonanie:
Bakłażana kroimy w plastry grubości około 0,5 cm. dobrze nasalamy i odstawiamy na 30 min.Po upływie tego czasu opłukujemy
bakłażana pod zimną
wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem,następnie grilujemy z obydwu stron na rozgrzanej patelni do grilowania ( bez dodatku tłuszczu)
Pomidora kroimy w grubsze plastry i grilujemy z obydwu stron.
Cebulę obieramy i drobno siekamy,
pieczarki myjemy i zcieramy na tarce o dużych oczkach.Na rozgrzanym
oleju podsmażamy
cebulkę,następnie dodajemy
pieczarki i wszystko razem podsmażamy,doprawiamy
solą i
pieprzem do smaku.Na ugrilowany
bakłażan kładziemy plaster grilowanego
pomidora i łyżeczkę uduszonych
pieczarek,delikatnie zwijamy.Zapiekamy gotowe roladki w naczyniu żaroodpornym przez około 10 min w 180°C.Smacznego

wtorek, 01 października 2013, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie


Pisz blog
zamów newsletter