ßßß
SKŁADNIKI25 dag orzechów włoskich25 dag migdałów15 dag cukru pudru3 białka1 torebka cukru wanilowego2 łyżeczki mielonego cynamonuok. 10 dag połówek orzechów do dekoracjicukier puder i cynamon do opruszeniaWYKONANIEOrzechy i migdały zemeleć na mączkę, cukier puder przesiac przez gęste sito.Białka ubić ze szczyptą soli na sztywna pianę, stopniowo dosypywać cukier, 5-6 łyżek piany odłozyć na posamrowanie ciasteczek, do reszty wsypać orzechy, migdały , cynamon i cukier waniliowy,Dokładnie wymieszaćGotowe cisto rozwałkować, pomiędzy dwiema warstwami przezroczystej folii, chodzi o to by ciasto się nie rozmazało.. Foremkami , warto je zanurzyc w cukrze pudrze, wycinac gwiazdki, różnych rozmiarów, blachy przekryć paierem i rozłozyć ciastkaCiastaka grubo posmarować odłożoną pianą, częśc przebrac kawałkami orzechów. Piec prze 18-20 min w temperaturze 180 C . Ostudzić posypać cynamonem i cukrem pudrem.SMACZNEGO