ßßß Cookit - przepis na Ostatnie wpisy

Ostatnie wpisy

nazwa

Wykonanie

Tarta jest pyszna! Najlepiej jeść ją na ciepło. Tarta jest łatwa do zrobienia. Polecam wszystkim! Pierwszy raz na blogu zrobiłam instrukcje zdjęciową, więc kierujcie się nią :)
Potrzebujesz:
- 6/7 bananów
- ok. 5 plastrów gotowego ciasta francuskiego (ja kupiłam mrożone)
- 75 g grobnego cukru
- 2 łyzki miodu
- 2 łyżki śmietany kremówki
- 50 g masła
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Do rondelka włóż masło, cukier, miód i śmietanę kremówkę. Podgrzewaj na niewielkim ogniu ok. 10 minut stale mieszająć, aż uzyskasz gęsty krem toffi (niestety zajmie Ci to trochę czasu).
2. Następnie do formy rozłóż ciasto francuskie i wylej na nie krem toffi.
3. Na toffi rozłóż pokrojone w plasterki banany.
4. Następnie przykryj banany rozwałkowanym ciastem francuskim.
5. Tarte włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na ok. 40 minut
6. SMACZNEGO! :)
Źródło:http://lifeinkitchen.blox.pl/2014/08/Tarta-bananowa-z-kremem-toffi.html