Wykonanie
Tarta jest pyszna! Najlepiej jeść ją na ciepło.
Tarta jest łatwa do zrobienia. Polecam wszystkim! Pierwszy raz na blogu zrobiłam instrukcje zdjęciową, więc kierujcie się nią :)Potrzebujesz:- 6/7
bananów- ok. 5 plastrów gotowego
ciasta francuskiego (ja kupiłam mrożone)- 75 g grobnego
cukru- 2 łyzki
miodu- 2 łyżki
śmietany kremówki- 50 g
masłaSposób przygotowania:1. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Do rondelka włóż
masło,
cukier,
miód i
śmietanę kremówkę. Podgrzewaj na niewielkim ogniu ok. 10 minut stale mieszająć, aż uzyskasz gęsty krem
toffi (niestety zajmie Ci to trochę czasu).2. Następnie do formy rozłóż
ciasto francuskie i wylej na nie krem
toffi.
3. Na
toffi rozłóż pokrojone w plasterki
banany.
4. Następnie przykryj
banany rozwałkowanym
ciastem francuskim.
5. Tarte włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na ok. 40 minut6. SMACZNEGO! :)