ßßß Cookit - przepis na Pasta z fasoli i suszonych pomidorów

Pasta z fasoli i suszonych pomidorów

nazwa

Wykonanie

Idealna do ciemnego pieczywa. Bardzo dobrze sprawdza się również jako dodatek do różnego rodzaju sosów warzywnych i zup.
Ilość porcji – 12-14
Czas wykonania – 10 min.
Stopień trudności – bardzo łatwy
Składniki:
400 g białej fasoli z puszki
80 g suszonych pomidorów z zalewy
1 ząbek czosnku
2-3 łyżki oliwy z olwek (w zależności od tego jaką konsystencję chcemy uzyskać)
zioła: bazylia, oregano
sól
pieprz
Sposób wykonania:
fasolę płuczemy i osuszamy na durszlaku,
czosnek obieramy
wszystkie składniki wrzucamy do naczynia, miksujemy i gotowe :)
Inne propozycje:
Pasta z makreli z jajkiem
Pasta łososiowa z jajkiem i korniszonem
Źródło:http://restauracjadomowa.blox.pl/2013/02/Pasta-z-fasoli-i-suszonych-pomidorow.html