Wykonanie
Ostatnio na śniadanie znów zamarzyła mi się odmiana od tradycyjnej kromki z
masłem i dodatkami. Lato w pełni, a w mojej kuchni zawsze znajdą się jakieś pyszne
owoce i inne zdrowsze dodatki. Wyobraźnia kulinarna poszła w ruch i... tak powstał ten
kokosowo-
owocowy deserniczek
śniadaniowy. Skąd ta nazwa? Spójrzcie na przepis, a na pewno się domyślicie :) Spróbujcie, takie śniadanie naprawdę dobrze nastraja na cały dzień. Zapraszam.

Składniki:2
banany1 mała
morela4 łyżki
naturalnego serka homogenizowanego 0%3 łyżki
wiórków kokosowych1/2 szklanki
jagód świeżych lub mrożonychlistki świeżej
miętyPrzygotowanie:Do misy blendera wkładamy obrane i pocięte na mniejsze kawałki
banany.
Morelę przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę i również umieszczamy w misie blendera. Dodajemy
wiórki kokosowe i
naturalny serek homogenizowany (u mnie 0% tłuszczu, ale możemy użyć zwykłego). Wszystko razem miksujemy do połączenia składników i uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie przekładamy do pucharka.
Jagody wsypujemy do małego rondelka z grubszym dnem. Jeśli używamy świeże
jagody należy dodać 1-2 łyżeczki
wody. Podgrzewamy je na małym ogniu, delikatnie mieszając, aż do puszczenia soku. Tak przygotowane
jagody nakładamy na naszą bazę
owocowo-
kokosowo-
serową. Podajemy przyozdobione kilkoma listkami świeżej
mięty.

Taki pucharek jest idealny na śniadanie lub deser.Smacznego