ßßß
Składniki:2 banany1 mała morela4 łyżki naturalnego serka homogenizowanego 0%3 łyżki wiórków kokosowych1/2 szklanki jagód świeżych lub mrożonychlistki świeżej miętyPrzygotowanie:Do misy blendera wkładamy obrane i pocięte na mniejsze kawałki banany. Morelę przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę i również umieszczamy w misie blendera. Dodajemy wiórki kokosowe i naturalny serek homogenizowany (u mnie 0% tłuszczu, ale możemy użyć zwykłego). Wszystko razem miksujemy do połączenia składników i uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie przekładamy do pucharka.Jagody wsypujemy do małego rondelka z grubszym dnem. Jeśli używamy świeże jagody należy dodać 1-2 łyżeczki wody. Podgrzewamy je na małym ogniu, delikatnie mieszając, aż do puszczenia soku. Tak przygotowane jagody nakładamy na naszą bazę owocowo-kokosowo-serową. Podajemy przyozdobione kilkoma listkami świeżej mięty.
Taki pucharek jest idealny na śniadanie lub deser.Smacznego