Wykonanie
Jednym z moich ulubionych ciast jest sernik. Bez względu na rodzaj czy formę, po prostu uwielbiam się nim delektować. Dziś przedstawię Wam jego mini wersję, w najprostszej i do tego bardzo szybkiej postaci. Często jest tak, że w lodówce mam kostkę
białego sera, która aż się prosi, żeby ją wykorzystać...

Składniki:250 g
sera twarogowego chudego (może być również półtłusty)5 łyżeczek
cukru1 łyżeczka
cukru waniliowego1
jajko1-2 kropelki
aromatu waniliowegoPrzygotowanie:Wszystkie składniki wkładamy do miski.
Ser musi być miękki i wilgotny. Łączymy ręka na jednolitą masą. Przelewamy do papierowych foremek na muffinki. Zapełniamy około 1/2 każdej foremki. Pieczemy w 200 stopniach przez 25 minut (aż serniczki zaczną się rumienić z wierzchu). Studzimy chwilę w uchylonym piekarniku. Następnie na kratce.Dowolnie dekorujemy np.
cukrem pudrem i odrobiną sosu
wiśniowego .Smacznego