ßßß
A zwieńczeniem deseru nie mogło być nic innego jak przepiękna, zachwycająco czerwona, słodziutka truskawka.Składniki: (na dwie porcje)1 1/2 szklanki mleka1 1/2 łyżeczki cukru waniliowego15-16 łyżeczek kaszy manny błyskawicznej2 łyżeczki wiórek kokosowych4 czubate łyżki masła czekoladowego - najlepiej domowego (przepis następnym razem) lub kupnego (uwaga! czekoladowego bez dodatków)2 truskawki i odrobina cukru pudruPrzygotowanie:W garnku z grubszym dnem (u mnie garnek do mleka) gotujemy mleko, cukier waniliowy i kokos. Gdy mleko z dodatkami zacznie się gotować, zmniejszamy moc palnika i dodajemy po łyżeczce masło czekoladowe. Ciągle mieszamy, aż nasze masło się rozpuści. Następnie dosypujemy powoli kaszy manny. Mieszamy, aż deser osiągnie gęstą konsystencję (około 4-5 minut). Przekładamy do przygotowanych pucharków. Czekamy aż przestygnie. Dekorujemy truskawką i odrobiną cukru pudru. Podajemy.SmacznegoWpis dołączam do akcji "Czekoladowy Tydzień" 2015