ßßß
Składniki: *2 szt. grahamek (lub więcej)*2 plastry sera typ gouda (lub inny ulubiony)około 3 łyżki keczupu domowego lub kupnego3 średnie ogórki kiszonekilka liści sałaty i roszponkiszczypta bazylii2 domowe mielone (ilość równa ilości grahamek)dodatkowo porcja domowych frytek z piekarnika* w celu ułatwienia podaję składniki na jedną porcję, przepis proszę dostosować do ilości osóbPrzygotowanie:Grahamki przecinamy na pół. Górną i dolną część bułki smarujemy keczupem. Na dolną część układamy mielone (również przecięte na pół, aby nasz "hamburger" nie był zbyt wysoki). Na mięso układamy pokrojone w plasterki ogórki kiszone. Następnie kładziemy porwaną na mniejsze kawałki sałatę oraz kilka listków roszponki. Na wierzch kładziemy plasterek sera. Przykrywamy górną częścią bułki i wkładamy do piekarnika.U mnie "hamburgerowe" grahamki zapiekają się wraz z frytkami w temperaturze 200 stopni. Pod koniec czasu pieczenia frytek wkładam bułki. Czas oceniam po wyglądzie sera. Jeżeli ser ulegnie stopniu można wyciągnąć bułki. Przeważnie trwa to około 8 minut. Bułeczki są ciepłe i chrupiące, a ser ładnie zespaja składniki.Wygląd naszego "hamburgera" przed zapieczeniem prezentuje poniższe zdjęcie.
Smacznego