Na diecie też można sobie dogadzać i zjeść coś słodkiego stąd te babeczki. W orginale TU było to ciasto ja zamieniłam je na ok. 20 małych babeczek z moimi lekkimi zmianami.Składniki:100 g mąki pszennej pełnoziarnistej100 g mąki pszennej (u mnie luksusowa)½ szklanki kakao w proszku(dałam mniej)1½ łyżeczki proszku do pieczenia½ łyżeczki sodyszczypta soli¼ szklanki zaparzonej kawy rozpuszczalnej2 łyżeczki esencji waniliowej100 g miękkiego masła150-180 g cukru brzozowego250 g sera ricotta3 duże jajkaWykonanie:Zaparzyć kawęespresso i odstawić do wystudzenia.Piekarnik rozgrzać do temperatury 175 stopni.W misce wymieszać suche składniki: oba rodzaje mąki, kakao, proszek do pieczenia, sodę oraz sól.W dużej misce ubić masło z dodatkiem cukru brzozowego. Dodać ser ricotta oraz esencję waniliową i dokładnie wymieszać. Dalej ubijając dodawać kolejno po jednym jajku. Zmniejszyć prędkość ubijania do minimum i dodawać na przemian suche składniki oraz kawę aż do momentu jak utworzą jednolitą masę.Piec 20-25 minut do suchego patyczka.