Wykonanie


U nas papierówki się skończyły, ale zdążyłam poszaleć i zrobić domowy
mus jabłkowy idealny na kanapkę, do zupy
mlecznej czy naleśników z
jogurtem waniliowym;)My nie przepadamy za za słodkim musem dlatego smażymy papierówki na patelni i bazą wyjściową jest 1łyżka
cukru na 1kg
jabłek.Przygotowanie:
Jabłka obieramy i smażymy na patelni. Gdy już będą miękkie, ale jeszcze nie odpowiednio nie odparują dodajemy
cukier (w razie potrzeby dodajemy więcej niż w moich proporcjach - czasem
jabłka są bardziej kwaśne). Nie radzę dodawać
cukru na początku, bo to przyśpieszy przywieranie
jabłek do dna. Zamykamy je w słoikach na gorąco. I gotowe. Jest to dość pracochłonna choć prosta zaprawa. Musimy ją często mieszać. Ale warto! Domowy mus to nie to samo co kupny;) Pozdrawiam