Dzisiaj rano zrezygnowałam z owsianki na rzecz tych wyśmienitych i przesłodkich placuszków. Gdybym przyrządziła ich więcej nie wiem czy umiałabym się oprzeć... :)Składniki:1 banan1 łyżka otrębów owsianych1 łyżka otrębów pszennych1 łyżka płatków owsianych2 łyżki jogurtu naturalnego (1 do placków i 1 łyżka opcjonalnie na talerz)1 łyżka wiórek kokosowych1 łyżka suszonej żurawiny lub rodzynek1 łyżka masła orzechowego ( na wierzch)szczypta cynamonukilka kropel aromatu waniliowegoRozgnieć banana i dodaj płatki owsiane, otręby, kokos, 1 łyżkę jogurtu naturalnego, kilka kropel aromatu i suszone owoce. Wymieszaj. Rozgrzej teflonową patelnię i łyżką nakładaj masę tworząc małe placuszki. Smaż aż się zarumienią ( z obu stron). Na talerzu posmaruj każde odrobiną masła orzechowego (które pod wpływem temp. rozpuści się na placuszku). Łyżka jogurtu z cynamonem jest na przełamanie słodkiego smaku. Życzę smacznego!Placuszki nadają się zarówno na śniadanie, ale możesz przyrządzić je sobie kiedy masz wielką ochotę na coś słodkiego. Szybkie i proste w wykonaniu mogą zastąpić Ci ciasteczka :)