ßßß
Ciasto:- kostka masła- 2,5-3 szklanki mąki kukurydzianej- szklanka cukru trzcinowego drobnego- pół łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia- 2 jajkaWszystkie składniki zagnieść i wyłożyć gotowe ciasto wysmarowaną masłem na blaszkę. Schłodzić w lodówce ok.10-15min.Ser:- 1kg sera w wiaderku- szklanka cukru trzcinowego drobnego- 1 łyżka mąki kukurydzianej- 200-250ml śmietanki 30%- 5 jajek- opakowanie budyniu bezglutenowego ( jeśli takiego nie znajdziesz nie musisz dodawać :) )W jednej misce wymieszać wszystkie składnki oprócz śmietanki 30%. Śmietankę ubić na sztywno i wmieszać ją w masę serową. Następnie wylać gotową masę na ciasto i piec ok.75min w 170 stopniach.Wierzch można polać czekoladą(goplana bezglutenowa ) :)