Wykonanie

Ciasto:- kostka
masła- 2,5-3 szklanki
mąki kukurydzianej- szklanka
cukru trzcinowego drobnego- pół łyżeczki bezglutenowego
proszku do pieczenia- 2
jajkaWszystkie składniki zagnieść i wyłożyć gotowe ciasto wysmarowaną
masłem na blaszkę. Schłodzić w lodówce ok.10-15min.
Ser:- 1kg
sera w wiaderku- szklanka
cukru trzcinowego drobnego- 1 łyżka
mąki kukurydzianej- 200-250ml
śmietanki 30%- 5
jajek- opakowanie budyniu bezglutenowego ( jeśli takiego nie znajdziesz nie musisz dodawać :) )W jednej misce wymieszać wszystkie składnki oprócz
śmietanki 30%.
Śmietankę ubić na sztywno i wmieszać ją w masę
serową. Następnie wylać gotową masę na ciasto i piec ok.75min w 170 stopniach.Wierzch można polać
czekoladą(goplana bezglutenowa ) :)