Wykonanie
            
Niedoceniana i mało w Polsce popularna 
jagnięcina w wielu krajach jest podstawą kuchni. Nie zachęcam oczywiście do jedzenia jej codziennie - to 
mięso ma jednak sporo tłuszczu (porównywalnie z 
wieprzowiną). Warto o niej jednak od czasu do czasu pamiętać - jest też doskonałym źródłem witamin z grupy B i tak potrzebnego kobietom w ciąży żelaza. W mojej kuchni tym razem w towarzystwie prostego 
sosu czosnkowo - 
kolendrowego. Do tego sprawdzona 
kasza jęczmienna i grillowane warzywa - 
cukinia, 
bakłażan i 
pomidorki. Spróbujcie i oceńcie samodzielnie:)Składniki:średni kotlet jagnięcy (najlepiej z kostką)ząbek 
czosnkuszczypta 
solidwie łyżki 
oliwy z oliwekSposób przygotowania:
Jagnięcinę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i układamy na rozgrzanym i posmarowanym 
oliwą elektrycznym grillu albo patelni grillowej. Grillujemy w zależności od grubości kotleta 5-10 minut po każdej stronie. Solimy dopiero po skończeniu grillowania.Sos: blendujemy 
kolendrę, ząbek 
czosnku i 
oliwę z oliwek.
