Wykonanie
Wczoraj po raz kolejny- chyba już setny oglądałam Dirty Dancing . Mąż pod koniec nie wytrzymał i przysnął...A ja, choć wiem, że film nie cieszy się powodzeniem u krytyków, to go uwielbiam. Choć wiem, że film ckliwy, to z radością spędzam każdą minutę przed tv z pilotem w ręku, co chwila robiąc głośniej.
Mówcie i piszcie co chcecie . O ficjalnie i dumnie przyznaję- jestem mega fanką Dirty Dancing, a gdy widzę scenę, kiedy Babe ćwicz y na schodach sama robię "
ramę" i udaję, że tańczę :DA wracając do jedzenia.
Sałatka z ostała przygotowana, jako towarzystwo d la grillowanej
karkówki. Spróbowałam i byłam stracona! Na kolacje musiała być powtórka. Pyszna słodko-słona
sałatka z
winegret w wersji z
żurawiną. Spróbujcie koniecznie!
Składniki na porcje dla 2 osób:2 garście
roszponki2 krążki
ananasa (u mnie świeży)4 plasterki
oscypka+
winegret żurawinowy:2 łyżki
konfitury żurawinowejłyżka
octu winnegołyżka
oliwyświeżo zmielony
pieprz1/2 łyżeczki
cukruZaczynamy od przygotowania
winegret i dokładnego połączenia wszystkich składników. Z tego przepisu sos będzie dość gęsty. Jeżeli wolicie rzadszy, to dolejcie
oliwy i
octu, ewentualnie odrobinę
wody.
Roszponkę dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i wykładamy na talerze. Patelnie grillową rozgrzewamy i grillujemy krążki
ananasa dosłownie po 2 minuty z każdej strony.
Ananasy kładziemy na talerzach z
roszponką.Na koniec grillujemy plastry
oscypka i układamy na krążkach
ananasa. Całość polewamy odrobiną
żurawinowego winegret.
A na koniec scena, o której była
mowa we wstępie :)Kto zna, kto lubi?Ściskam!