Wykonanie
Idealne na ciepłe popołudnia, których ostatnio niestety brak.
Napój jest również idealny na lekki posiłek. Po całej szklance kolacji nie tknęłam :)
U mnie ostatnio pranie, suszenie, pakowanie, podróż, pranie, suszenie, pakowanie...Dziś wróciłam i jestem na etapie prania, ale już we wtorek przyjdzie kolej na pakowanie, w środę na podróż...A w sobotę wylot na długo wyczekiwane letnie, błogie lenistwo. Możecie polecić jakieś fajne miejsca, ustronne plaże na Wyspie Kos? O jedzenie nie pytam, znajdę je wszędzie bez podpowiedzi! :)Składniki na 4 porcje:2 dojrzałe
mango400g
jogurtu naturalnego2 łyżki
miodusok z całej
cytrynykardamongarść
pistacjiMango obieramy ze skórki, pozbywamy się pestki, a miąższ wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę.Dolewamy
jogurt naturalny,
sok z cytryny i
miód. U mnie wystarczyły 2 łyżki. Jeżeli
mango będzie baaaaardzo dojrzałe, można pominąć dodawanie
miodu.Następnie nasiona
kardamonu ucieramy na pył w moździerzu i dodajemy do
napoju.Na koniec
mango lassi ozdobiłam siekanymi
pistacjami.
Wyszło pysznie!