Wykonanie
I znowu serwuję sobie śniadanie w
czekoladowo-
wiśniowych smakach. Takie smaki chyba mi się nigdy nie znudzą. Na pewno nie! Tym razem śniadanie prosto z piekarnika. Rozgrzewam się. Pozytywnie nastrajam. Zakładam na twarz
czekoladowy uśmiech. Uspokajam się. A Was znowu o kciuki bardzo proszę. To już tradycja?



Przepis (jedna porcja):200g
sera białego1 (małe)
jajko70-100g
wiśni (bez pestek)1 łyżka gorzkiego
kakao20g
gorzkiej czekolady50ml
syropu wiśniowegoPiekarnik nagrzać do 180 stopni (opcja grzania: termoobieg).
Czekoladę zetrzeć na drobnej tarce. Wymieszać razem z
serem białym. Dodać resztę składników:
wiśnie,
jajko,
kakao,
syrop wiśniowy. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do kokilki. Wstawić do piekarnika. Piec przez około 30-40 minut. Ostudzić i podawać.