Wykonanie
W ostatnim wpisie zachęcałam Was do przygotowania domowej
konfitury jabłkowo-cynamonowej. Kto jeszcze tego nie zrobił, może skusi się po dzisiejszym wpisie, bowiem wskazane jest, aby właśnie tę
konfiturę w tym przypadku wykorzystać. Pyszny, delikatny, kremowy
ryż, gotowany na
mleku migdałowym, z dodatkiem samych
migdałów, podany z
konfiturą, o której
mowa wcześniej. Czy to nie brzmi obłędnie? A jak smakuje! Jeszcze lepiej! Jesiennie. Słodko, rozgrzewająco. Bo poranki już chłodne, więc takie śniadania są idealne!
Przepis (jedna porcja):80g
Ryżu Białego Halina100ml
wodygarść
migdałów200ml
mleka migdałowegoRyż ugotować na
mleku i wodzie, według instrukcji na opakowaniu: około 15-18 minut.
Migdały zblendować (na proszek), dodać pod koniec gotowania do
ryżu, wymieszać. Na dno miseczki wyłożyć część
konfitury. Następnie gotowy
ryż i pozostałą część
konfitury. Podawać.