Wykonanie
Słodkie, soczyste
jabłka i pełen aromatu
rozmaryn. Zakochana jestem ostatnio w połączeniu tych dwóch smaków, więc bawię się nimi w kuchni bezustannie. I tak, dzisiaj, nie zważając na wczesną
porę, włączam piekarnik, przykładam nos do jego ciepłej szybki, niecierpliwie spoglądam na minutnik i chłonę zapach pieczonego
jabłka, w zupełnie nowej, dla mnie, odsłonie. I znowu się nie spieszę, chociaż powinnam.





Przepis (jedna porcja):1 (duże)
jabłko50g
koziego sera1/2 łyżeczki
rozmarynu1/2 łyżeczki
cynamonu1 łyżka (płynnego
miodu)Piekarnik nagrzać do 200 stopni (opcja grzania: termoobieg).
Jabłko umyć, obrać, pokroić w plasterki. Ułożyć w kokilce: połowę
jabłek, połowę
sera koziego, resztę
jabłek i resztę
sera koziego. Całość posypać
cynamonem i
rozmarynem. Wstawić do piekarnika. Piec przez 20 minut. Wyjąć, polać
miodem. Podawać.