Wykonanie
Święta, święta ... I po świętach. Świąteczne dni, tak jak myślałam, minęły w szybkim tempie. Teraz nie pozostaje nam nic innego jak czekać z pełnymi od pysznego jedzenia brzuchami, a od ciepłych wspomnień głowami i
sercami do następnego roku, do kolejnego grudnia. Jednak nie ma się co smucić, że tegoroczne świętowanie już za nami! W lodówce zostało jeszcze trochę sałatki jarzynowej i pasztetu z
białej fasoli, są też resztki piernika i makowca, w koszyczku na
owoce w dalszym ciągu nie brakuje
mandarynek i
pomarańczy. Nawet masę
makową jeszcze znalazłam! Stąd też dzisiejsze śniadanie w takich, a nie innych smakach. Przed nami kilka dni poświątecznego odpoczynku i czas zabawę! Jak tam, kreacje na Sylwestra już przygotowane?



Przepis (jedna porcja):150g
jogurtu naturalnego200g masy makowejziarenka z 1/2
laski waniliiszczypta
cynamonuPrzygotować pucharek. Masę
makową wymieszać z
cynamonem. Nałożyć na dno pucharka.
Jogurt naturalny wymieszać dokładnie z ziarenkami
wanilii, nałożyć na masę
makową.
Pomarańczę umyć, obrać, pokroić w małe kawałki i ułożyć na
jogurcie. Deser schłodzić w lodówce (minimum 30 minut). Podawać.